» Information » Smålandsstugan 1 » Smålandsstugan 2 » Omgivningen » Bilder

Småland är innesluten av djupa skogar och upplevelser av alla dess slag finns alltid endast ett stenkast bort. Omkring våra stugor finns det massvis med olika platser som kan stilla hungern, vare sig det rör sig om natur, kultur, historia, äventyr eller avkoppling. Här nedan finns länkar till ett fåtal av de närliggande attraktioner som kan uppfylla behoven (klicka på respektive rubrik för att få mer information om varje attraktion):

» Kleva gruva
En gammal guldgruva i närheten av Vetlanda som stänges 1920 men som 1991 öppnades igen för turism. Förutom att utforska gruvan finns det även andra aktiviteter i anslutning till platsen såsom klätterväggar, guldvaskning och skattjakt både får barn som vuxna.

» High chaparall
Upplev vilda västern i High chaparall. Här kan hela familjen färdas tillbaka i tiden för uppvisningar från en svunnen tid.

» Astrid Lindgrens värld
I vimmerby finns Astrid Lindgrens värld där man kan uppleva platserna från den folkkära författarens sagovärld. Exempelvis Törnrosdalen, Mattisborgen och Villa Villekulla som lockar både barn och vuxna.

» Glasriket
Småland är inte bara känt för sina djupa skogar utan även för de många glasbruken som finns utspridda runt om hela landskapet. I nära anslutning till stugorna finns flera olika där man kan uppleva historia genom att se hur detta hantverk fungerar.

» Öland
Icke att förglömma är heller denna ö en bilfärd bort som kanske inte behöver presenteras något närmare. På länken ovan finns massvis med matnyttig information för den som vill veta mer.

» Äventyrsbad
För den som inte orkar åka hela vägen till Öland för att få sig ett dopp finns det, förutom alla omkringliggande sjöar, även ett äventyrsbad i närheten.

» Fiske
Fånga storgäddan i Tjurkens vatten. Båt och fiskekort kan hyras och om fisken mot all förmodan inte skulle nappa så finns det ett rikt fågelliv att beskåda och om inte det lockar så går det alltid att ta ett svalkande bad!

» Golf
Möjlighet till en golfrunda finns strax utanför Vetlanda.

» Vetlanda Turistbyrå
Här kan du finna mer information om sevärdheter och spännande aktiviteter i omgivningen.